Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

De Medemens De Medemens

Inspiratie en verbinding tijdens de Lentemeeting

03/06/2024

De Medemens

Kinderopvang , Ouderenzorg

Hoewel de lente zelf nog wat op zich liet wachten, bracht de Lentemeeting op 23 mei een frisse wind van inspiratie en verbinding naar De Medemens.

Tijdens deze samenkomst van alle leidinggevenden binnen zowel de ouderenzorg als de kinderopvang gaf Wouter Sonneville, sinds april de nieuwe CEO van De Medemens, een inspirerend welkomstwoord.

De leerdoelstelling van deze lentemeeting was duidelijk: het creëren van vertrouwen bij leidinggevenden door hen te laten werken met de nieuwe waarden van De Medemens om zo verbinding te maken met onze visie.

Focus op interactieve denkoefening

Ethicus Steven Van Wortswinkel, legde uit hoe je onze visie kan omzetten in concrete en haalbare doelen. Van droom naar doel, en nu jij … Met een interactieve denkoefening trachtten we leidinggevenden te laten inzien dat visie en waarden niet ver uit elkaar liggen, maar juist nauw met elkaar verbonden zijn. De focus lag hierbij vooral op de denkoefening zelf. 

De verschillende groepen, ingedeeld volgens dezelfde discipline, gingen aan de hand van het waardenkompas van De Medemens enthousiast aan de slag.  Dit groepswerk zorgde voor verschillende invalshoeken en interessante gesprekken. Het was bovendien een leuke manier om zo andere collega’s te leren kennen en van elkaar te leren.

Wouter en Steven sloten de denkoefening af met enkele krachtige uitkomsten, wat zorgde voor een gevoel van verwezenlijking en een duidelijk richting voorwaarts voor alle aanwezigen. De denkoefening zal resulteren in een engagementsverklaring en een leidraad zijn voor onze medewerkers.

Samen op weg naar de toekomst

Dank aan iedereen voor de enthousiaste en waardevolle bijdrage! Samen bouwen we aan een toekomst waarin onze medewerkerswaarden centraal staan: in beweging, samen, betrouwbaar, en met hart en ziel. Met deze waarden als kompas streven we naar het beste voor onze organisatie, de mensen waarvoor we zorgen, en die met ons mee-zorgen.