De Medemens De Medemens

Sociale verkiezingen bij De Medemens

14/05/2024

De Medemens

Kinderopvang , Ouderenzorg

Dinsdag 14 mei betekent voor de medewerkers van De Medemens de eerste stembusgang van het jaar. Nog niet voor de federale, wél al voor de sociale verkiezingen. Zowel voor De Medemens als De Medemens Kinderdagverblijven kiezen we opnieuw de werknemersvertegenwoordigers voor de Ondernemingsraad en het CPBW (Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk).

Niet de enige in België

Net zoals meer dan 7000 andere ondernemingen in België organiseert De Medemens elke vier jaar sociale verkiezingen. Hoewel het stemmen volledig elektronisch verloopt, komt er heel wat kijken bij de organisatie en opvolging van de verkiezingen. Naast het hoofdstembureau zijn er op elke campus ook stemkiosken. Daar kunnen medewerkers indien ze dat wensen hulp krijgen bij het stemmen.

Om de hele procedure zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk te houden, kunnen onze medewerkers ook gewoon op hun werkplek of zelfs van thuis uit stemmen.

Coördinatie vanuit het hoofdstembureau

Het hoofdstembureau op woonzorgcampus Sint-Camillus is het kloppende hart van de sociale verkiezingen. HR-directeur Ann Slaets leidt daar samen met de secretaris en bijzitters de verkiezingen centraal in goede banen. “De verkiezingen verlopen zowel in het hoofdstembureau als op de campussen en in de kinderdagverblijven zonder problemen”, aldus Ann. “Veel medewerkers geven aan dat stemmen via de smartphone ook heel vlot gaat. De stemmen stromen dan ook goed binnen.”

Er zijn ook enkele vrijwilligers vanuit syndicale zijde die als getuige toezien op een correcte werking. “De samenwerking met de getuigen verloopt in een zeer fijne verstandhouding”, besluit Ann.

Onze oprechte dank

De kiesprocedure eindigt om 17 uur. We wensen alle kandidaten veel succes en bedanken hen en alle vrijwilligers oprecht voor hun engagement.

Daarnaast een dikke pluim voor onze collega’s van de personeelsdienst die de voorbije maanden heel wat werk achter de schermen hebben verzet om de verkiezingen tot een goed einde te brengen.